DISCO FEVER

Cosmopolite Scene
Lørdag 16.3.24

DISCO FEVER

Klar for å få opp tempen etter en kald vinter? Lørdag 16. mars 2024 byr Cosmopolite Scene på det aller beste fra 70- og 80-tallet: diskofeber og Romsås Janitsjar (RJ)!

RJ er født midt i disko-æraen og gjør på ingen måte skam på musikkstilen, selv i en alder av 45 år. RJ har nemlig i hele sin levetid pusha ordet «korps» inn i stadig nye musikkstiler. Nå er de klare for en heit og svett lørdagskveld med disko. Her blir det Earth, Wind & Fire, Diana Ross, Kool & the Gang, ABBA og mange andre storheter fra tida under diskokula.

Men RJ skal ikke gi deg diskofeber på egen hånd. De har med seg vokalister av ypperste klasse: legenden Svein Finneide, kjent fra 80-tallscoverbandet Loveshack, og Anita Antal, en av våre nye stjerner på soul-, funk- og diskohimmelen. I tillegg vil et særdeles kompetent komp bidra til at temperaturen når nye høyder.

Føler du deg fortsatt diskofeberfri? Ikke etter 16. mars på Cosmopolite! Og ja, det blir dansegulv og diger diskokule.
Gøy. god stemning. kvalitet. moro.

Møt artistene

RJ skal ikke gi deg diskofeber på egen hånd. De har med seg vokalister av ypperste klasse: legenden Svein Finneide, kjent fra 80-tallscoverbandet Loveshack, og Anita Antal, en av våre nye stjerner på soul-, funk- og diskohimmelen. I tillegg vil et særdeles kompetent komp bidra til at temperaturen når nye høyder.
Svein Finneide
Vokal
Legenden Svein Finneide, kjent fra 80-tallscoverbandet Loveshack er med oss på vokal.
Loveshack feiret 25 år i 2023! De har spilt over 1500 jobber for flere hundre tusen mennesker. Loveshacks evne til å angripe hver konsert som om «at dette er den beste konserten vi noensinne skal gjøre», har ført til at de har blitt publikumsyndlinger enten det har vært private events, klubbjobber, afterski, studentfester eller festivaler.​Vi ser virkelig frem til å gi deg Svein sammen med oss på Disco Feber på Cosmopolite Scene 16. mars. Dette blir stas!
Anita Antal
Vokal
Vi er utrolig heldige som har fått med oss selveste Anita på vårens storkonsert på Cosmopolite scene!

Anita er et musikk- og sangtalent vi har vært så heldige av å ha med i våre egne rekker i flere år. Hun er sanger, fløytist og låtskriver, og har spilt i mange ulike band og prosjekter opp igjennom. Sjangerspekteret har vært bredt, så at denne dama har talent og kjenner musikk, skal ingen så tvil om.

Hun studerer for tiden jazzvokal på Norges musikkhøgskole.

Som hun sier selv, så gleder hun seg derfor VELDIG til å synge med sitt barndomskjære RJ igjen.

Det er bare å glede seg til å høre Anita synge for en fullsatt konsertsal.
Har du ikke sikret deg billett enda, er det virkelig på tide!
Vebjørn Mamen
Tangenter/vokal/kor
Vebjørn har fortalt oss at han en dag drømmer om å få spille klarinett i korps. Hvorvidt det er 100% sant eller ikke, tør vi ikke uttale oss om, men at han "får lov" til å være med oss i Romsås Janitsjar igjen på konsert, det er sikkert!
Vi er kjempeheldige som har fått med oss Vebjørn Mamen, en dyktig musiker til å traktere tangentene på Disco Fever lørdag 16. mars. Han vil også synge. Vebjørn kommer fra Asker, er frilans musiker og har studert jazz i Trondheim.
Han har tidligere imponert oss med sin musikalitet og lekenhet, og det er helt klart at han tilføyer musikken og RJ det lille ekstra som gjør publikumsopplevelsen enda bedre!
Jan Olav Renvåg
El-bass
En romsåsgutt vender tilbake! En av norges beste bassister startet sin karriere i skolekorpset på Romsås og senere i Romsås janitsjar. Han har spilt det meste med de fleste og trakterer alt fra tuba og kontrabass til blinkende og hektisk discobass.
Han har blant annet spilt i Geir Lysne Listening Ensemble,  Kringkastingsorkestret, Lush Life, Rune Klakegg Trio og Scheen Jazzorkester.
Men vi har han selvfølgelig med fordi han i tillegg til å være romsåsgutt er norges råeste discobassist og har jevnt og trutt de siste 20 årene stått på scenen og underholdt publikum med blant Kjetil Tefke i bandet Discosting.
Bli med og ønsk ham velkommen hjem!
Ole Bendik Svensen
Slagverk
Ole Bendik er et kjent og kjært ansikt for oss i Romsås Janitsjar. Han har stått og sittet på bakre rekke i korpset vårt en årrekke og holdt stødige rytmer i slagverksseksjonen. De siste par årene har han ikke hatt mulighet til å være med oss for fullt, så det er ekstra hyggelig for oss at han på diskokonserten vår!

Tarjei Grimsby
Trombone
RJs dirigent og musikalske leder siden 2018 er Tarjei Grimsby.  Han er en norsk musiker som har sitt virke innen klassisk og jazz. Tarjei er utdannet fra Norges musikkhøgskole og regnes i dag som en av Norges fremste og mest allsidige trombonister. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men er også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og TV. Han har også deltatt på en lang rekke plateinnspillinger, og har samarbeidet med en rekke artister.
 
Tarjei er en ettertraktet solist og dirigent og mye brukt av forskjellige korps, orkestre og storband i Norge. 
Romsås Janitsjar (RJ)
Arrangøren
RJ har medlemmer fra hele Stor-Oslo, fra Hadeland til Holmenkollen, med et felles mål om å levere en skikkelig opplevelse – uansett oppdrag eller publikum. Vi har medlemmer i alle aldre, fra 13 til 76 år. Vi spiller musikk ikke mange andre har, og anstrenger oss for å være originale og nyskapende og spille den beste musikken som er å få. Ofte er musikken vår arrangert først til oss, og vi spiller sjelden noter som er «hyllevare» i butikken. Det bidrar til at det er litt ekstra gøy å spille i RJ, og ikke minst får publikum noe unikt både ute i gata og på konserter.​

Bli med i RJ, du også!
4 korister fra Rikshospitalets kor
I tillegg har vi med 4 korister fra Rikshospitalets kor

Alle låter som spilles er arrangert spesielt til Romsås Janitsjar av Jens Wendelboe og David Hveem.
Søk
Driftes av Styreportalen AS