Romsås Janitsjar

RJ-profilen Tom Egil

Navn:
Tom Egil Andersen 

Instrument:
Spiller i dag trompet og flygelhorn. Startet min musikalske løpebane i Økernbråten Jente- og Guttekorps 7 år gammel i 1956. Ø.J.G.K var et borettslagskorps og var ikke tilsluttet noen skole. Begynte å spille klarinett men grunnet lav alder, liten høyde og små fingre ble karrieren på dette instrument ganske kort. Valget falt da på kornett som er et lett instrument å bære, men ikke å spille. Øvelse gjør mester så jeg fortsatte i Ø.J.G.K til jeg måtte slutte for oppnådd pensjon-salder i barnekorps som den gang var 18 år. Turen gikk for en kort periode til Løren Ungdomskorps, men grunnet avtjening av verneplikt ble dette kun en gjesteopptreden. Verneplikten ble avtjent i Sjøforsvaret, og her ble mye av fritiden tilbrakt med øvelse og konserter i de lokale korps på Madla og Haakonsvern. Etter verneplikten ble det stiftet familie og flyttelasset ble kjørt i retning av Romsås. Da ble veien kort til Romsåsskolenes Musikkorps hvor jeg var instruktør for aspirantkorpset i over 13 år. Ble plutselig overført til HV og denne tjenesten avtjente jeg med spill i STABSMUSIKKEN HV-02. Spilte også i en lang periode Romsås Storband som hadde sitt utspring fra RJ 

Fartstid i RJ:
Var med å starte RJ, så det begynner å nærme seg 40 år med spill under samme fane/banner hvis vi regner med 2 års samspill før RJ ble offisielt stiftet 13.12.1979. 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Valget kunne jo ikke bli noe annet siden jeg har vært med fra starten. 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Er pensjonist, men jobber 50% i samme bransje som jeg har gjort i hele mitt aktive yrkesliv, nemlig som speditør. For den som lurer på hva det er så ta gjerne kontakt for nærmere innføring i spedisjonens mysterier. 

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Musikk har vært min store interesse gjennom hele livet. Har blitt mye spilling, så det har ikke vært nok tid i døgnet til å ha andre hobbyer. 

Hvordan bidrar du i RJ?
Forsøker å være med på de fleste øvelser og spilleoppdrag og prøver å bidra musikalsk og sosialt etter beste evne. Er fortiden revisor i RJ. Et verv jeg har hatt i flere perioder, Som en kuriositet så kan jeg nevne at jeg faktisk var RJs første kasserer ved oppstarten i 1979. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Har jo gjennom karrieren spilt hundrevis av melodier så det er litt vanskelig å peke ut en klar favoritt. Kan nevne noen tradisjonelle marsjer som jeg syns er bra. Hoch Heidesburg og Alte Kameraden er noen fine tyske marsjer. Kan jo heller ikke la være å nevne Army of the Nile. Har for tiden ingen spesielle enere blant konsert-låtene. 

Liker du best konserter eller utespilling?
Konserter er topp, men utespillinger er heller ikke å forakte. Moro med jublende publikum langs marsjruta 1og 17 mai. Har for øyeblikket fritak for marsjering. 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
RJ har tidligere vært veldig aktiv med reiser (korpsturer) både lange og korte og jeg kan raskt nevne turer til Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Østerike og ikke å forglemme alle seminarer i Årjeng og Töckfors. En periode var vi nesten å regne som stamgjester i Gøteborg med innlagte besøk på Liseberg. Det har vært så mange morsomme ting og situasjoner man har opplevd på disse turene at det er synd at det ikke finnes opptak og fotografier av disse, (eller skal man kanskje si heldigvis). Har en liten og morsom historie fra en busstur til Gøteborg/Liseberg som jeg kan fortelle: Det var en gang (slike begynner alle eventyr men dette er faktisk sant) for lenge siden et korps som skulle på en "gullkantet weekend-tur" til Gøteborg og Liseberg. Vi hadde leid en buss som hentet oss fredag ettermiddag ved senteret på Romsås, og siden det var de største "ungene" i RJ som skulle på tur så var nok stemningen ganske høy. Bussjåføren hadde tydeligvis en litt dårlig dag. Han husket tydeligvis ikke sangen "En bussjåfør, en bussjåfør det er en mann med godt humør" og han markerte således styrken ved å presisere at det ikke ble noen tisse eller røykepause før vi var på Svinesund. Humøret hans ble ikke noe bedre da vi presset gjennom en pit-stop allerede på Bekkelagskaia. Turen videre forgikk delvis i rolige former inntil en ryggebrikke på bakruta i bussen falt ned. Dette var før ryggekameraenes tid og denne ryggebrikka var limt fast på bakruta og var en plastplate som var optisk-slipt slik at sjåføren kunne se bak bussen. Sjåføren grep resolutt mikrofonen og fortalte med morsk stemme over høyttaleranlegget at han tidligere denne uken hadde kjørt masse barn fra en barnehage og selv de hadde ikke greid å rive ned ryggebrikken. Selv sjåføren kunne ikke holde seg alvorlig da svaret kom fra en av RJs medlemmer: "Det var fordi de ikke rakk opp det" Etter det så var sjåføren plutselig "en mann med godt" humør og på resten av turen både nedover og hjemover så fikk vi alle de tisse og røykepauser som vi ønsket. Til info så brukte vi 6 timer fra Oslo til Gøteborg, så vi vare alle enige om at det hadde vært en fin tur.
Søk
Driftes av Styreportalen AS