Romsås Janitsjar

RJ-profilen Elisabeth

Navn:
Elisabeth Strandberg 

Instrument:
Jeg spiller klarinett og har spilt siden jeg startet i Vestli skolekorps i 1988. Er med andre ord veldig trofast med klarinetten :-) 

Fartstid i RJ:
Jeg har spilt i RJ siden 1993. Det har jaggu meg blitt 25 år i RJ! Føles virkelig ikke så lenge og det tyder vel på at jeg har det bra i RJ. 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Det var flere fra skolekorpset mitt som hadde begynt i RJ og RJ var ett av de nærmeste voksenkorpsene til Vestli. Jeg ble veldig godt tatt i mot på øvelsene og fikk raskt mange gode venner i alle aldre. Noe av det mest positive med RJ er at alder ikke har noen betydning. Vi er flere jevngamle medlemmer, men jeg skravler vel så gjerne med de som er 10-30 år eldre enn meg eller 10-20 år yngre! 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Jeg jobber på Oslo universitetssykehus som fagutviklingssykepleier og stortrives i jobben min. Frem til 2019 er jeg deltidstudent og tar en master i avansert klinisk sykepleie som er rettet mot sykepleie av akutt og kritisk syke pasienter. 

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Jeg er over middels glad i sjølivet og en dag i kajakken er helt nydelig. Jeg liker også turer i skogen eller på fjellet. Som en kontrast til friluftslivet er Oslo-livet vel så hyggelig og da gjerne med god RJ-venner. 

Hvordan bidrar du i RJ?
Et av de viktigste bidragene er å møte opp på øvelsene og de oppdragene vi har. Jeg prøver også å bidra inn i det positive miljøet vi har. Det krever litt arbeid å drive et janitsjarkorps godt og vi er heldige som har mange dyktige folk som bidrar. Og det er alltid plass til flere! Selv har jeg vært med i styret i flere perioder, musikkutvalget, uniformskomiteen og velferdskomiteen. Jeg har også vært gruppeleder for klarinettene. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Det er vanskelig å velge en favorittlåt når vi spiller og har spilt veldig mye forskjellig. Men en av låtene som dukker opp i hodet er Tendenser med tidligere dirigent Even på fuzztrombone. Låt med mer trøkk i skal man lete lenge etter! En annen låt er Enter sandman som vi spilte på konserten Rock Journey. Låta ble omdøpt til neseristelåta av klarinettene da det duret godt i klarinetten (og nesa!) i det dype leiet. 

Liker du best konserter eller utespilling?
De beste spillingene har vært konserter hvor vi har hatt med oss andre artister. Makan til adrenalinkick etter vår første opptreden med Mezzoforte skal man lete lenge etter! På den andre siden så er det også helt fantastisk å gå opp Karl Johans gate på 17. mai og høre rop og jubel mens vi passerer. Der Karl Johan bikker nedover mot Stortinget kommer virkelig nasjonalfølelsen frem hvor slottet kommer frem i det fjerne og før slottet er hele Karl Johan fylt med bunadskledde folk og norske flagg. Det er rett og slett vakkert å se på! 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
Oioioi, etter så mange år i korpset har det blitt veldig mange opplevelser! En tur å trekke frem er turen til Tallinn. Her ble maskoten Æl'jar født og han var en trivelig følgesvenn på denne og flere påfølgende turer og sammenkomster. Nå har han blitt en aldrende kar og tar livet med ro på korpsrommet. Jeg har også hatt mange fine opplevelser i Oslo med kinoklubb og sommerklubb. Ser frem til stadig flere gode opplevelser med RJ!

RJ-profilen Elisabeth

Søk
Driftes av Styreportalen AS