RJs logo

Romsås Janitsjars logo

RJs logo er et velkjent ikon verden over. Vi har nemlig valgt selve PLAY-ikonet i logoen vår. 

Opprinnelse
PLAY-ikonet kan ses overalt, på telefonen din, i hjemmet ditt, i bilen din, på nettbrettet ditt – altså overalt der du befinner deg. Første gang PLAY-ikonet ble brukt, sies å være tidlig i 1960-åra på datidens båndspillere. Siden den gang har dette ikonet spredd seg verden over, og brukes overalt. Alle vet hva det betyr, og hva det gjør. 

Hvorfor PLAY-ikonet?
PLAY-ikonet er visuelt og enkelt, og alle vet hva det betyr. Samtidig ønsker Romsås Janitsjar virkelig å vise at vi er et korps som vil mer enn de fleste, og framstå som moderne og nyskapende. 

Neste gang du ser PLAY-ikonet, forbinder du det med Romsås Janitsjar. 

Logoen brukes hovedsakelig i en grånyanse som speiler gråfargen vi har i uniformen. 

Betydninger og symbolikk
At vi bruker PLAY-ikonet, kan ha mange betydninger og hentydninger. For oss betyr det kanskje aller mest det å spille og det å bevege seg framover, men også det å leke – alle disse tre er stikkord som passer godt med RJs suksesskriterier som blant annet omfatter spilleglede, nytenking og kreativitet. 

Logoen i bruk
RJs logo består av PLAY-ikonet med bokstavene RJ (RJ=Romsås Janitsjar) inne i «pilen». PLAY-logoen kan stå alene med RJ i pilen, eller sammen med teksten «Romsås Janitsjar». PLAY-ikonet kan stå foran teksten «Romsås Janitsjar», eller PLAY-logoen med RJ kan stå over teksten «Romsås Janitsjar». Dette tilpasses etter hvor logoen skal brukes, enten det er på plakatmateriale/trykksaker, nettsider eller sosiale medier. Fonten som brukes både i «RJ» og «Romsås Janitsjar» er Sansation. 

Logoen brukes hovedsakelig i grånyansen som speiler gråfargen vi har i uniformen. I tillegg til dette kan alle regnbuens farger benyttes, så lenge «RJ» brukes inne i pilen. Fargevalg tilpasses der den skal brukes, og til hvilken sammenheng og anledning.Se noen varianter av logoen nedenfor. 

Opprinnelsen av ordet «PLAY»
Selve ordet play stammer fra gammel-engelsk og har mange betydninger som vi i RJ kjenner oss igjen i, og som beskriver hva vi står for og hva vi vil. Nedenfor er noen av betydningene ordet play har. to play,bevege seg hurtigha det gøyspille eller lekedansetrene/øvestrebe etterspille et instrumentklappe takten eller applaudere...hva betyr "play" for deg?  

Nedenfor kan du se noen varianter av RJs logo.
Trenger du høyoppløselige filer av logoen, ta kontakt med oss på info[at]romsas-janitsjar.no
Søk
Driftes av Styreportalen AS