Romsås Janitsjar

RJ-profilen Mette

Navn:
Mette Hildebrand Rogndokken 

Instrument:
Spiller euphonium siden 2014, men tidligere spilte jeg kornett. Jeg startet å spille i skolekorps på Stovner, i 1978. Senere har jeg spilt i en rekke janitsjarkorps før jeg begynte i RJ. Jeg har bl.a spilt i Sporveismusikken (og Sporveisstorbandet) og Lambertseter ungdomskorps. 

Fartstid i RJ:
Jeg startet i RJ i 1991. 

  Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Jeg har spilt en rekke steder, og ble med i RJ ved en tilfeldighet. Mye av grunnen til at jeg spiller i RJ er at vi spiller forskjellig type musikk og fordi miljøet er veldig bra.. I løpet av årene jeg har spilt i RJ har korpset gått fra å være et tradisjonelt korps, til å bli et korps med et særpreg som skiller seg ut på en bra måte. Jeg er en av de som kjører et godt stykke (fra Fetsund) for å komme på øvelsen, og det er fordi jeg trives veldig godt og er så heldig å spille i "verdens hyggeligste juffgruppe";) 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Jeg er utdannet spesialpedagog, men jobber som arkivar i Lillestrøm kommune.

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Jeg liker å gå på tur med hunden vår, Panda og være sammen med familien med. Og jeg elsker å reise og dra på turer i Norge og utenlands.

Hvordan bidrar du i RJ?
Jeg prioriterer høyt å komme på RJ øvelser og oppdrag, og gruppeleder i juffgruppa. Ellers har jeg hatt ulike verv i styret. Nå jeg styremedlem med ansvar for uniformer og medlemsregistrering. Jeg har tidligere vært gruppeleder for kornett/trompetgruppa i mange år. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Det er vanskelig å velge en låt, men Children of Sanchez er vel en av de utelåtene jeg har likt best på kornett. Eller likte jeg 
godt å spille Hoppeslått.

Liker du best konserter eller utespilling?
Jeg liker både konserter og utespilling. Det er en veldig spesielt opplevelse å gå opp Karl Johan med RJ på 17. mai, og se at folk digger på sidelinjen. Når det gjelder konserter får vi være med på mye spennende og forskjellig. Alt fra showkonsertene vi hadde på 90-tallet, konsertene med Mezzoforte, Bollywoodkonserter, Mardi Gras, konsert med Brass Brothers og mye mer. Motownkonserten i mars 2023 er en av de kuleste og beste konsertene vi har spilt, synes jeg.

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
Jeg har hatt så mange morsomme opplevelser med RJ at det er vanskelig å velge. Men jeg tror at alle seminarene vi hadde i Årjäng er av det beste, samt turene til Østerrike, spesielt den siste turen vi var der. Turen til Lyngen var en av favorittene nå i nyere tid.
Søk
Driftes av Styreportalen AS