Romsås Janitsjar

RJ-profilen Monica

Navn:
Monica Sigvik 

Instrument:
Jeg spiller i dag fløyte og piccolo. Jeg startet i sin tid i Ammerud skoles musikkorps på klarinett, gikk så over på alt-, tenor- og barytonsaks før jeg endte opp på fløyte. Jeg har også vært innom andre voksenkorps som Bjølsenjentene, Grorud ungdomskorps og Lillestrøm Musikkorps, i tillegg til at jeg har vært fløyteinstruktør i en årrekke i ulike skolekorps. 

Fartstid i RJ:
Jeg startet i RJ i 1988. 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Da jeg gikk på Musikklinja på Foss vgs. fikk jeg en veldig god venninne som spilte i RJ. Hun overtalt meg til å prøve meg der, noe jeg ikke angrer på. RJ var og er et veldig spennende korps, og når jeg startet i 1988 var det et korps som ønsket å bli et annerledeskorps. Vi var ikke redde for å prøve nye veier, ny musikk eller å bryte med det tradisjonelle korpsbildet. Det har vært mange spennende og fine musikkår med RJ hvor jeg også har fått mange gode venner opp igjennom årene. 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Jeg jobber i dag i forhandlingsseksjonen i Utdanningsforbundet. Før dette har jeg min fartstid i yrkeslivet fra ulike teatre i Oslo. De siste årene jobbet jeg ved Nationaltheatret. 

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Det beste jeg vet, utenom musikk, er å reise! 

Hvordan bidrar du i RJ?
Jeg har hatt mange ulike verv og oppgaver gjennom årene. Mest har jeg vært med i musikkutvalget, og er i dag styremedlem med ansvar for musikk og prosjekt. Jeg har også vært gruppeleder for fløytene i mange år. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Oi… den er ikke lett å svare på. Men konserten vi hadde med Mezzoforte henger høyt, så rett og slett låtene vi spilte sammen med dem på den konserten. Fra marsjheftet må jeg si «In The Stone» og «Children of Sanchez». 

Liker du best konserter eller utespilling?
Ja takk, begge deler. Det å oppleve folkehavet på Karl Johan en strålende 17. mai er i en helt egen klasse. Men også når vi spiller konsert og plutselig kjenner at vi får fram magien, det er en helt utrolig god følelse! 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
Ja, det må jo bli historien om da jeg traff min store kjærlighet på første RJ-festen jeg var på i 1988. Vi giftet oss fem år etter og er fremdeles gift, og vi spiller fremdeles i RJ, begge to :) 
Søk
Driftes av Styreportalen AS