Romsås Janitsjar

RJ-profilen Rita

Navn:
Rita Sirirud Vatnehol 

Instrument:
Jeg startet å spille klarinett i Dokka skolekorps i 1995. Har spilt i korps siden da, med unntak av en pause på noen år fra 2012-2018. Jeg har flest år bak meg i Dokka skolekorps og Dokka musikkorps, men hadde også et år i Reynoldsburg community band, Ohio. Jeg har også hatt en snarvisitt hos Grav musikkorps i Bærum. Selv da jeg hadde pause fra korps spilte jeg en del hjemme, mest folkemusikk. 

Fartstid i RJ:
Jeg begynte i RJ i januar 2018, så er veldig fersk. 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Jeg har blitt veldig godt tatt imot i RJ. Det er en veldig trivelig og morsom gjeng å bli kjent med. Musikken vi har spilt dette halvåret jeg har vært med har vært både utfordrende, variert og ikke minst morsom. Jeg liker musikken og stilen til RJ veldig godt. Etter at jeg kom meg på plass på Stovner hvor jeg bor nå, undersøkte jeg litt hvilket korps som kunne være et godt alternativ for meg. RJ var ikke bare lettvint med tanke på avstand og øvedag, men de hadde også en innbydende hjemmeside som gjorde at jeg ikke var redd for å ta kontakt. De hørtes ut som en gjeng jeg ville trives i, noe som viste seg å stemme bra. 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Jeg jobber som lærer på ungdomstrinnet. 

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Mine to store interesser utenom korps er folkedans og teater. Det er to aktiviteter som jeg har drevet med i årevis og som jeg liker veldig å bruke tid på. 

Hvordan bidrar du i RJ?
Jeg meldte meg tidlig inn i velferdskomiteen. Ellers har jeg ikke rukket å bidra med så mye enda, fersk som jeg er. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Her er ikke lista mi så veldig lang siden jeg er så ny i korpset, men som Game og Thrones-fan, var det ekstra gøy å spille RJ's versjon av kjenningsmelodien til TV-serien. 

Liker du best konserter eller utespilling?
Jeg liker begge deler, men må innrømme at jeg får den beste musikalske opplevelsen av å spille konserter (innendørs). Da hører jeg bedre hele korpset, noe jeg liker godt. Samtidig er det gøy å spille ute blant folk, da, så begge deler er egentlig moro. Hva jeg liker best handler også om hvillkn musikk som spilles, ikke bare hvor. 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
Mitt høydepunkt til nå var vårkonserten 2018 på Sagene festivitetshus. Det var fullt med publikummere, god musikk fra alle de tre korpsene som spilte, og så kom søstrene mine for å høre på, noe som var ekstra stas. Jeg koste meg virkelig på scenen den kvelden. Jeg er sikker på at det kommer mange flere gode, musikalske opplevelser med RJ framover. 
Søk
Driftes av Styreportalen AS