Romsås Janitsjar

RJ-profilen Roger

Navn:
Roger Søgaard Baardseng 

Instrument:
Spiller nå basstrombone, men begynte en gang i tiden å spille på baryton, deretter tenortrombone og så basstrombone. Det er et stasinstrument å spille på! 

Fartstid i RJ:
Jeg begynte min "korpskarriere" i Fossum skoles musikkorps som senere ble slått sammen med Rommen skoles musikkorps. Jeg prøvde meg i flere voksenkorps før jeg fant min plass i Romsås Janitsjar, blant annet i Østensjø Janitsjar. Jeg spilte i flere år i Sagene Janitsjar. Jeg begynte i RJ i 2005, så det begynner å bli noen år etter hvert :) 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Jeg hadde hatt en pause med korps i over 10 år, og så etter et nytt korps å spille i. Før jeg tok den lange korpspausen spilte jeg i et korps på elitenivå i norgesmesterskapet. Jeg ville spille i et godt korps med godt sosialt miljø som spilte spennende og utfordrende musikk - valget falt på Romsås Janitsjar. 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Jeg jobber med organisasjonsutvikling med LEAN-filisofien som fag. 

Andre hobbyer utenom RJ og musikk?
Tja, tiden strekker ikke til så mye mer ved siden av jobb og verv i RJ, men prøver å få trent litt, men som oftest bærer jeg på treningskortet i lommeboka :) 

Hva og hvordan bidrar du i RJ?
Jeg har hatt ulike verv i RJ nær sagt siden jeg startet i RJ. Både som styremedlem, økonomiansvarlig, i musikkutvalget, og mange år som leder. Jeg prøver å bidra til at Romsås Janitsjar skal fortsatt ha fremgang som et av Oslos signaturkorps, både sosialt og musikalsk. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Dette er et veldig vanskelig spørsmål, siden det er så veldig mye bra å velge mellom... De senere årene må det nok være Ellingtonlåta Caravan av et arrangement av vår tidligere dirigent Even Kruse Skatrud, og et sammensatt MUSE arrangement fra en av arrangørworkshop'ene vi har hatt. For ikke å glemme låta 222 E 75 street - en av storbandlåtene Jens Wendelboe arrangerte første gang til oss. Av utelåter troner nok det arrangementet vi har av Children of Sanchez høyt, et krevende men morsomt arrangement. 

Liker du best konserter eller utespilling?
Jeg liker begge deler veldig godt. Vi har veldig mange spennende konserter å by på, og så er det alltid morsomt å spille i gata siden vi får så god respons på det vi spiller. Jeg blir enda mer stolt over RJ etter hver eneste konsert og utespilling vi har :) 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
En av de beste RJ-opplevelsene jeg hadde var turen vi hadde til Østerrike rett etter at jeg begynte i RJ. Til vårt vennskapskorps der, og alle konsertene og alt vi opplevde. Ellers er de to konsertene vi hadde med det Islandske bandet Mezzoforte på Rockfeller og Youngsroget en av absolutt favorittopplevelsene.
Søk
Driftes av Styreportalen AS