Romsås Janitsjar

RJ-profilen Ronny

Navn:
Ronny Lemoen 

Instrument:
Begynte som trommis i Veitvet skoles musikkorps. Så ble det vekselbruk på trommer/tuba/bassgitar. I tillegg trakteres gitar, tangenter og (hvis jeg tar i fra tærne) klarinett. Har også jobbet som tromme/baryton/tuba/bassgitar-instruktør. 

Fartstid i RJ:
Ramla inn i RJ via 2 to trombonespillende skolekorpskamerater fra Veitvet skoles musikkorps i 1991 etter lynrask gjesteopptreden i Lambertseter UK og kort karriere i Sinsen UK. 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Tubarekka, utvilsomt. Fra å sitte som ensom tuba blant 100 musikanter i Sinsen UK, var det fantastisk å lande i RJ's den gang svulmende tubarekke. RJ anno 90-tallet og nå er som natt og dag - og reisen dit har vært fantastisk. RJ er gøy, sosialt og et sted der man kan utøve hverdagsflukt blant likesinnede. 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Den daglige dont bedrives som IT-ansvarlig, samt grafisk arbeid med magasiner og noe web-jobbing. 

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Det blir mye musikk. Spiller i div bandkonstellasjoner og er korpspappa for en klarinettist og en saksofonist. Korps er GØY!!! Ellers er ambisjonen både å trene mer, gå på konserter og finne tid til reising og annen moro. 

Hvordan bidrar du i RJ?
Har vært assosiert ringevikar i en årrekke nå. Tuba på utespilling, gitarist på konsertprosjekter og bassgitarist når eksisterende medlemmer er forhindret, noe som gjerne kommer kun en dag eller to i forveien. Liker jo en utfordring, så et konsertrepertoar som må innlæres - tildels - på en dag eller to er bra. Liker spenningen med å spille konsert og lure på hvorvidt jeg kan deler av musikken... Kort fortalt: RJ er stedet jeg hele tiden vender tilbake til. Det er her jeg tilhører! Har vært innom styre og stell i RJ i forrige århundre. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Fra fordums tider må jeg si Army of the Nile (dvs fra den gang RJ slang innom en og annen straight-marsj). Utenom det har jeg særs store vanskeligheter med å velge. Det jeg kan si, som er vanskelig å beskrive, er den tilstanden som oppnås når låta, arr'et og orkesteret blir ett. Når det flyter av seg selv og låter fint... Soundcloud-spillelisten vår kan du høre Ronny spille el-gitarsolo på Eric Clapton-låta "Edge of darkness". Her kan du også høre Army of the Nile. 

Liker du best konserter eller utespilling?
Det er fint lite som slår et fulltallig RJ i gata en solskinnsdag, men du verden som det kan låte av RJ på konsert også. Blir helgardering på denne! 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
Med så lang fartstid i RJ har høydepunktene vært mange. Alt fra verdens lengste marsjrute ispedd skybrudd i Estland , til fornøyelsen av å stå på et platå over resten av orkesteret på Rockefeller som gitarsolist under Mezzoforte-konserten. Too many to mention...Ellers er det ganske artig å bivåne RJ fra sidelinjen. Vi var en gjeng som testet dette på 1. mai for lenge siden. Ved ankomst Youngstorget, etter noen forfriskninger iblandet en og annen kokosbolle, var vi kanonklare til å finne resten av orkesteret og sette i gang ballet. Da fikk vi se RJ i all sin prakt på vei UT av Youngstorget. Fint det. Låt kjempebra. Utfordringen var nå å ta igjen orkesteret da vi bestemt mente at det ville låte ENDA bedre om vi joina gjengen. Og skulle du sett... Innen Stortorvet var en big, happy family igjen. 
Søk
Driftes av Styreportalen AS