Romsås Janitsjar

RJ-profilen Vegard

Navn:
Vegard Sigvik 

Instrument:
Begynte korpskarriæren i Romsåskolenes Musikkorps i -79 på baryton. Gikk fort videre til trombone som jeg spiller i dag. Jeg kan også befinne meg med en gitar eller mikrofon i hendene, men er nok på tryggere grunn med den blanke messingen. 

Fartstid i RJ:
Begynte i RJ høsten 1985 og har i grunnen blitt der siden. Har hatt et par avbrekk i permisjon, har sågar sluttet en periode, men det gikk så dårlig så jeg kunne like gjerne begynne igjen. 

Hvorfor valgte du å spille i RJ?
Noe annet voksenkorps var aldri noe tema siden spillelæreren fra skolekorpset spilte der i tillegg til søsteren min. Når jeg tenker meg om så har begge de slutta. Jeg vant! 

Livet utenfor RJ - hva jobber du med?
Til daglig sitter jeg som produktsjef for kabelføringsveier i Elis Elektro. Med ansvar for produktporteføljen til Svenske MP-Produkter. Kabelstiger, baner og kanaler for elektrobransjen. 

Andre hobbyer og interesser utenom RJ og musikk?
Skulle nesten sagt finnes det noe annet? Som skrevet over så har jeg forsøkt å rømme, men jeg er visst dårlig på det. Andre interesser måtte vært mer musikk, med eller uten gitar, eventuelt litt trim med joggesko på bena, eller reising. Kombinasjonen løpe på nye steder er faktisk ganske moro. Med andre ord, en liten løpetur på korpstur til et eksotisk land, må jo være innertier. 

Hvordan bidrar du i RJ?
Der det trengs? Såfremt jeg kan ha noe å bidra med. Har gjennom årene hatt noen runder i styret med oppgaver rundt konserter og prosjekter som rød tråd. Men gjør i grunn hva som helst. Si ifra og jeg skal forsøke å bidra. 

Hva er din favoritt-RJ-låt?
Et annet medlem svarte en gang ''den neste'' på tilsvarende spørsmål. Må nesten si meg enig. Den neste. Vi har i de 32 (Hæ?) årene jeg har vært innom spilt mye morsom musikk, like variert som korpset har vært i samme periode. Det har vært mange favoritter. Classic rock´n Roll, Can´t Buy Me Love, Good Luck Charm fra starten min. Til dagens favoritter som Count Bubba [En låt av Gordon Goodwin's Big Phat Band - red. anm] og In The Stone. 

Liker du best konserter eller utespilling?
To like morsomme ting, like gøy på hver sin måte. Skulle jeg måtte velge vil jeg si konserter. Men det skyldes sikkert at vi i skrivende stund er på tampen av en utesesong. Det har vært en del marsjer de siste ukene. 

Hva er din beste RJ-opplevelse, og har du en god RJ-historie å fortelle?
Jeg er dessverre dårlig på historier som kan virke morsomme på andre enn de som var der da det skjedde. Det har vært mange. Jo Nesbø og De Derre har skrevet en låt som heter Vårt Korps. Den teksten er faktisk ikke så fjern. Ellers så traff jeg jo min kone Monica i RJ. Det er jo en fin historie der :-) 
Søk
Driftes av Styreportalen AS